Лична история, която се е превърнала в обща мисия

Всичко започна, когато бях на 6 години

След като завърших първи клас, получих първото кученце в живота си след дълги молби от родителите ми. Беше топъл, зноен летен ден. Вече бях развълнуван за следобеда, когато кученцето най-накрая пристигна! Това беше най-сладкото същество, което някога съм виждал. Беше смесица и всичко, което можеше да се знае за него, беше, че майка му беше куче. Самоличността на бащата беше скрита.

Честно да си призная, това не ме притесняваше тогава – и така. С годините се сприятелихме все повече и повече с Крикси. Това име има доста интересен вкус, знам. Но какво да очакваш от шестгодишно момче…

Тогава се случи беда

Когато започнах обучението си в гимназията, ние бяхме и правехме всичко заедно, Крикси и аз. Така че отново е лято, скачаме само 8 години напред. През 2005 г., на 8-годишна възраст, Крикси има рак. Болестта започнала да се развива по корема й, която след това се разпространила по цялото й тяло.

Борихме се с болестта близо година, докато накрая тя се отказа от борбата. Много от приятелите ми казаха, че това е било просто куче, но аз се чувствах сякаш съм загубил приятел и член на семейството този ден.

Все още съм близо до кучетата

Не съм имал собствено куче, откакто загубих Крикси. За щастие един от моите близки роднини има гонче, което мога да „гледам“, когато съм вкъщи. Името му е Петнист. Той е на 4 години и много умно куче. Много игрив и истински всеяден!

Само си представете повратния момент в живота ми, когато веднъж през пролетта на 2017 г., от любопитство, погледнах какво даваме на Петнист за ядене. Всичко беше написано на етикета на кучешката храна. Има много, много видове неразгадаеми съставки. Освен това е толкова дълъг, че дори не можете да го следвате. Ето защо реших да търся съставките.

След дълго търсене в интернет разбрах, че значителна част от кучешката храна все още има място за подобрение по отношение на качеството. Излишък от витамини, некачествено месно брашно и „съставки“, съдържащи 0,1%… Бях доста разочарован и тогава дойде голямата идея!

2017: Основаване на CricksyDog

През пролетта на 2017 г. основах CricksyDog с Ими и Зузи (братята ми). Мисля, че това е много поразително име и символизира добре всичко, което сме (в памет на първото ми и до днес единствено куче). Опитваме се да вложим в него искрената, безкористна любов, която той ни показваше всеки ден. Така че това е един вид почит към моето куче, което живее в сърцата ни завинаги!

Известно време произвеждахме нашите фуражи в местна малка компания у дома (защото досега не можехме да инвестираме в собствен завод), но за съжаление това не беше възможно от 2019 г. нататък. Повишихме нашия и без това висок стандарт още по-високо. Много малко производители в момента отговарят на изключително строги стандарти за качество, които изискваме! Следователно повечето от нашите фуражи се произвеждат в Холандия и малка част в Германия. Разбира се, рецептата и съставките са наша отговорност, те извършват само производството. Опаковането на фуражите, ушиването на чантите и всички други процеси вече са в нашия склад. Близо е до нашия роден град Капувар.

Бъдещият ни план е да създадем собствено производство, но със сигурност ще трябва да изчакаме още 1-2 години за това. Дотогава ще продължим нашата цел да имаме все повече и повече щастливи собственици и още по-щастливи кучета не само у дома, но и в целия Европейски съюз!

Нашият основен екип

Работим всеки ден, за да получим навреме най-вкусната храна за вашето куче.

Както можете да видите, през последните 3 години успях да наема спътници с мен, без които нямаше да сме тук днес. Разбира се, всичко би било безполезно без вашата подкрепа. Много сме благодарни за доверието. Опитваме се да ви благодарим за това всеки ден.

Имре Варгяс

Аз отговарям за най-добрите храни и новостите.

Андрас Варгяс

Ще ви пиша имейлите в понеделник и ще помагам на Ими понякога.

Жужана Алмаши

През повечето време съм във Facebook чат и имейли на другия край

Петнист

Помощник на Ими, нашият непрекъснат тестер на продукти, без когото животът би спрял

Пишете ни или се свържете с нас по телефона

НАШИЯТ ЩАБ

9330 Kapuvár

Osli utca 16.

ИМЕ НА ФИРМАТА

ДАНЪЧЕН НОМЕР

РЕГИСТРАЦИОНЕН НОМЕР НА КОМПАНИЯТА

Vargyas Petfood kft.

26616430-2-08

08-09-030621

НАШИЯТ ТЕЛЕФОНЕН НОМЕР

НАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС

hello@cricksydog.bg

Присъединете се към емисиите от трето поколение на CricksyDog

Благодарни сме на ОЗИ за климата на Европейския съюз за финансирането на някои от разработките на нашите продукти. Бяхме представени и в онлайн версията на Forbes и в няколко други онлайн списания.

Доставка на следващия ден

Ако направиш поръчката си преди обяд, пакетът ти ще пристигне на следващия ден и може веднага да кацне в купата на вашето куче. Не забравяй, ние доставяме навсякъде в България!

Премиум съставки

Суровините за всички наши продукти идват от контролирани фермери. За нас безопасността на твоето куче е най-важна! Вижте сами!

Имаш ли някакъв въпрос?

Пиши ни във Facebook или ни се обади.